Persoonlijk
keuken advies
Direct een
eerlijke prijs
A-merken keukens
en apparatuur
Vakkundige
montage en nazorg
Minimaal
5 jaar garantie

De keukenstijl die helemaal van nu is, is de industriële keuken. In deze redelijke recente keukenstijl wordt er gebruik gemaakt van robuuste materialen zoals RVS, hout, beton(look) en metaal(look) materialen.

Sobere kleuren zoals grijs, zwart of bruin zijn zeer kenmerkend voor een industrieel uiterlijk, en benadrukken een robuuste en sobere uitstraling. De toepassing van stalen frames en rekken verwerkt in de keuken is iets wat u veel terugziet in de industriële stijl.

Wat is een industriële keuken?

Deze keukens hebben een stoere en creatieve combinatie van landelijke en moderne stijlen. Ze staan bekend om hun ongepolijste charme, in tegenstelling tot de keukens die strak afgewerkt zijn (moderne keukens), hebben keukens met een industriële sfeer juist dat stukje onregelmatigheid.

Dat zorgt voor de unieke uitstraling. Industriële elementen zijn bijvoorbeeld variërende hoogtes van laden, keukenbladen en kastjes die zorgen voor een boeiend spel van lijnen, in contrast met perfecte symmetrie van hun moderne tegenhangers.

Daarnaast is functionaliteit een essentieel aspect van een industriële keuken. Wat vaak terugkomt, is het gebruik van grepen om het gebruiksgemak te vergroten. Wanneer een keuken een industriële uitstraling heeft, dan is dit vaak niet alleen voor het oog, maar het biedt tegelijkertijd een hoop luxe.

Kleuren en materialen in de industriële keukenstijl

Om een industriële uitstraling die karakteristieke stoerheid te geven wordt er vaak een samensmelting gecreëerd van ruw, robuuste materialen en meer ingetogen elementen. Door een zorgvuldige balans te vinden tussen beton, hout, steen en rvs ontstaat er een harmonieus geheel met een rijke diversiteit.

Donkere tinten als aanvulling

Binnen deze stijl wordt vaak ook een uitgebreid scala aan kleuren toegepast. Terwijl donkere tinten vooral een opvallend effect hebben, vormen lichtere tinten ook een prachtige aanvulling voor een industriële look. Bij industriële materialen kunt u denken aan de industriële keukenkraan, een industrieel kookeiland, een industriële lamp, aan alle kanten heeft iets weg van een ruimte met sobere kleuren die oneffenheden omarmt.

Industriële elementen: Stoere keuken accessoires en apparatuur

Een industriële keuken kenmerkt dynamiek. Het gebruik van robuuste accessoires speelt een cruciale rol bij het creëren van een sfeervolle ambiance. Bovendien zijn nissen, open lades en bovenkasten vaak kenmerkend voor dit type keukenontwerp. Deze elementen dragen niet alleen bij aan de knusse uitstraling, maar zijn ook buitengewoon functioneel. De robuuste esthetiek kan ook worden doorgevoerd in de keukenapparatuur zelf.

Wat dacht u bijvoorbeeld vaan een industriële afzuigkap, of een industrieel fornuis of kookeiland? Daarbij is er natuurlijk ook ruimte voor variatie van kleuren in de apparatuur. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor accenten van roestvrij staal, of volledig matzwarte apparatuur. Hierdoor verwerkt u de gewenste industriële en stoere uitstraling in uw keuken.

Inspiratie

Natuurlijk is er bij industriële keukens ontzettend veel mogelijk. Daarom geven wij u een aantal tips en voorbeelden ter inspiratie voor uw industriële keuken.

De robuuste en rauwe industriële keukenstijl

Tegenwoordig worden in Nederland verlaten fabrieken of loodsen steeds vaker omgebouwd tot woonruimte. Bij industriële keukens wordt er veel gebruik gemaakten robuuste elementen en grove materialen. Maar u hoeft natuurlijk niet in een fabriek te wonen om die industriële stijl te ervaren. Het ‘loftgevoel’ met een open structuur en stoer materiaalgebruik is natuurlijk in iedere woning toe te passen.

Wat zijn de basiselementen van een industriële keuken?

Als het gaat om de industriële stijl, dan gaat het voor om zaken die gewoon gezien mogen worden. Dus geen strak stucwerk, maar eerder een muur van grove bakstenen met witte, grijze, zwarte of rode stenen bijvoorbeeld. Wanneer u dus een ouderwetse bakstenen muur in de keukenruimte heeft, dan kunt u dit gewoon laten zoals dat het is. Heeft u blootliggende leidingen en pijpen in de woning? Gewoon lekker laten zitten. U mag zelfs overige elementen als loshangende snoeren van uw lampen gewoon laten hangen.

Landelijk versus retro

Een industriële landelijke keuken is een populaire optie. Maar we kunnen zelfs nog een stap verder gaan. Gaat u voor een landelijke industriële keuken? Of gaat u toch liever voor een industriële keuken met een retro tintje? Als het om een industriële keuken gaat, dan is een match van twee totaal verschillende smaken vaak een geweldig eindresultaat. U kunt kiezen voor een vintage loper in combinatie met een betonnen werkblad, typerende tegeltjes of zelfs hergebruikte materialen. U kunt oude objecten tot iets totaal nieuws omtoveren.

Het gebruik van sobere kleuren

Het kleurenpalet van deze trend bestaat voornamelijk uit donkere kleuren zoals grijstinten, mat, zwart of vergrijsd groen. Als het om een industriële keuken gaat dan zijn felle kleuren uit de boze. Zorg voor een goede balans tussen donkere en lichte kleuren. Dit geeft de ruimte wat meer diepte. Ook kunt u uw industriële keuken meer karakter geven met schoolbordverf. Schrijf hier bijvoorbeeld uw boodschappenlijst op!

De vorm van de keuken

Er zijn vele mogelijkheden betreft de vorm van industriële keukens, zo is er de industriële U keuken, de L keuken, maar ook de industriële hoekkeuken. Bij een hoekkeuken kunt u denken aan innovatieve toevoegingen zoals kastjes met draaiende planken. Zo benut u de ruimte van uw hoeken optimaal.

Industriële lampen

Als u die industriële look helemaal wilt afmaken dan mogen de industriële lampen natuurlijk niet ontbreken. Deze kunt u vaak herkennen aan het materiaal. Vaak hebben ze een robuust uiterlijk en zijn ze gemaakt van metaal of staal. Ook zijn ze te herkennen aan de manier waarop het armatuur net niet is afgewerkt. Qua kleuren is er ook met lampen en een industrieel interieur veel mogelijk. Het gaat dan vooral om wit, grijs, bruin of (donker) groen en blauw.

Wat zeggen klanten?

Huyberts Keukens krijgt van haar klanten gemiddeld een 8,5/10 op basis van een groot aantal reviews via Google, Qasa, Keukenbrochures Aanvragen en Facebook!

Een paar jaar terug is door Henry Huyberts Keukens een inductieplaat geleverd en geplaatst. Plotseling ging er iets mis. Herstel door de fabrikant zou een flink aantal dagen duren. Dan merk je hoe erg het is, om je kookplaat te missen. Door Henry Huyberts is dit probleem kosteloos opgelost met een tijdelijke losse kookplaat. Een geweldige service van dit plaatselijk bedrijf. Chapeau!


Jos en Joke Kapteijns

Vanaf de allereerste stap in de winkel zijn we perfect geholpen en werd er vooral met ons meegedacht. Niet alleen denken in mogelijkheden voor nu maar ook voor de toekomst. Zelfs toen we zelf een hele domme fout hadden gemaakt bij monteren werd dit zeer klantvriendelijk en professioneel opgelost. Een dikke pluim wat ons betreft voor Huyberts keukens.


R. Mulders

Een uitermate plezierige en professionele wijze van benaderen. De mogelijkheden werden uitgebreid doorgenomen en afgestemd op de persoonlijke wensen. Alle factoren bij elkaar gaven mij als klant een vertrouwd gevoel.


Peter