Persoonlijk
keuken advies
Direct een
eerlijke prijs
A-merken keukens
en apparatuur
Vakkundige
montage en nazorg
Minimaal
5 jaar garantie

Als u een nieuwe keuken wilt met een sfeervolle uitstraling en een klassieke look, dan is onze collectie klassieke keukens perfect voor u. Deze keukens hebben de klassieke uitstraling van de keukens van vroeger, maar kunnen wel gecombineerd worden met moderne apparatuur voor de functionaliteit.

Klassieke keukens zijn meestal gemaakt van natuurlijke producten. Denk hierbij maar eens aan een klassieke eiken keuken. Om de klassieke stijl compleet te maken kunt u het combineren met nostalgische tegeltjes, grof gietijzeren fornuis, sierlijke fronten en opvallende prints om uw droomkeuken werkelijkheid te maken.

Klassieke keuken in combinatie met andere stijlen

Klassieke keukens kunt u prima combineren met andere keukenstijlen. Zo kunt u moderne keukentrends verwerken in de keuken en alsnog het klassieke karakter behouden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een keuken van massief hout en natuursteen. Kies voor donkere kleuren, natuurlijke kleuren of ga zelfs voor een witte keuken.

Uiteraard is moderne keukenapparatuur niet meer weg te denken in de keuken. Ook al wilt u graag een nostalgische keuken, een vaatwasser en magnetron zijn toch wel erg fijn om in de keuken te hebben. Zo past ook een modern fornuis perfect in een klassieke keuken. Vooral als u het fornuis combineert met een sierlijke schouw en ornamenten behoud je de sfeer van een klassieke keuken. Andere moderne keukenapparatuur kan vaak goed ingebouwd worden in de keuken, waardoor ze niet opvallen en de nostalgische sfeer behouden blijft. De achterwand is een zeer geschikt onderdeel in de keuken om een beetje van de moderne keukenstijl in uw klassieke keuken te brengen. Oude serviezen (vintage) zijn goede accessoires om het nostalgische gevoel vast te houden. Ze zijn zeer geschikt om neer te zetten in open kastjes, zodat ze goed opvallen.

Wat zijn kenmerken van klassieke keuken

  • Kenmerkende eigenschappen van een klassieke keuken is het gebruik van symmetrische lijnen en de sierlijke afwerkingen.
  • Ook klassieke tegels, zoals de zwart-wit geblokte tegels, horen thuis in een klassieke keukenstijl.
  • Andere typerende elementen in een klassieke keuken zijn de spoelbak en klassieke kraan. Klassieke kranen herkent u aan de sierlijke, ronde vormen. Een nostalgische spoelbak die hier perfect bij past is vaak gemaakt van graniet of een ander natuurlijk materiaal. Samen maken ze de keuken klassiek en zorgen ze voor een nostalgische sfeer die u weer naar vroeger brengt.
  • Uiteraard horen uitgestalde oude serviezen ook helemaal thuis in klassieke keukens.

Klassieke keuken in welke opstelling

Voordat u een nieuwe keuken aanschaft is het fijn om te weten hoe uw klassieke keuken eruit komt te zien. Bedank zelf wat voor keukenopstelling u wilt hebben. Klassieke keukens zijn in vele soorten opstellingen verkrijgbaar.

Rechte keuken

De meest standaard keuken is de rechte keuken. Deze lopen langs één wand en wordt het meest gezien in huizen.

Hoek keuken

De keuken die hierna zeer populair is, is de hoekkeuken. Bij deze klassieke keukens loopt de keuken langs twee wanden en de hoek door. De keuken heeft dan ook de vorm van een L.

Met kookeiland

Bij grotere huizen is een klassieke keuken met kookeiland zeer populair. De keuken heeft hierbij een apart eilandje waar het fornuis op staat. Het eiland staat helemaal vrij, dus u kunt er omheen lopen. In veel gevallen kunt u er met een barkruk aan gaan zitten. Een variant hierop is de bar keuken. Maar bij deze keukens zit het fornuis niet op het eiland maar op het gedeelte langs de muur.

U-vorm

Wanneer de ruimte zich ervoor leent kunt u ook kiezen voor een klassieke keuken in U-vorm. Hierbij loopt de keuken langs drie wanden en door twee hoeken. Hiermee benut u de ruimte optimaal. In het midden van de keuken is er soms zelfs ruimte genoeg voor een tafel.

Parallel klassieke keuken

Een andere keuze is de parallel klassieke keuken. Bij deze klassieke keukens heeft u twee aparte keukenelementen die tegenover elkaar worden geplaatst.

T-opstelling

Een minder bekende optie zijn de T-keukens. Als u een klassieke keuken in een T opstelling hebt dan lijkt het wat op een keuken met kookeiland. Echter zit het kookblok bevestigd aan de rest van de keuken. U kunt er dus niet helemaal omheen lopen. Klassieke keukens kunnen geheel naar wens worden opgesteld, waarbij ook alle keukenapparatuur en accessoires worden ingetekend.

Interesse in onze collectie klassieke keukens?

Wij bieden vele keukens aan met een klassieke sfeer. Ze passen perfect in uw klassieke interieur en hebben typische elementen. We snappen dat een keuken kopen niet niks is en begeleiden u hier graag in. Samen met onze adviseurs kunnen we uw ideale keuken samenstellen.

Maak direct een afspraak met ons, zodat we u kunnen adviseren. U kunt ons telefonische bereiken via 0413-490790 of via de mail naar info@huyberts.nl. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom. Kom langs om inspiratie op te doen en u te oriënteren op alle mogelijkheden. Hier kunt u verschillende keukenstijlen bekijken, zoals de landelijke keuken, moderne keuken en Duitse keuken. Geen tijd om onze showroom te komen bekijken? Vraag dan ons keukenboek aan voor meer inspiratie voor uw toekomstige klassieke keuken.

Inspiratie

Wat zeggen klanten?

Huyberts Keukens krijgt van haar klanten gemiddeld een 8,5/10 op basis van een groot aantal reviews via Google, Qasa, Keukenbrochures Aanvragen en Facebook!

Een paar jaar terug is door Henry Huyberts Keukens een inductieplaat geleverd en geplaatst. Plotseling ging er iets mis. Herstel door de fabrikant zou een flink aantal dagen duren. Dan merk je hoe erg het is, om je kookplaat te missen. Door Henry Huyberts is dit probleem kosteloos opgelost met een tijdelijke losse kookplaat. Een geweldige service van dit plaatselijk bedrijf. Chapeau!


Jos en Joke Kapteijns

Vanaf de allereerste stap in de winkel zijn we perfect geholpen en werd er vooral met ons meegedacht. Niet alleen denken in mogelijkheden voor nu maar ook voor de toekomst. Zelfs toen we zelf een hele domme fout hadden gemaakt bij monteren werd dit zeer klantvriendelijk en professioneel opgelost. Een dikke pluim wat ons betreft voor Huyberts keukens.


R. Mulders

Een uitermate plezierige en professionele wijze van benaderen. De mogelijkheden werden uitgebreid doorgenomen en afgestemd op de persoonlijke wensen. Alle factoren bij elkaar gaven mij als klant een vertrouwd gevoel.


Peter