Bora keukens

Bora is een bekend A-merk voor keukens. Zij biedt producten voor keukens van de hoogste kwaliteit tegen goede prijzen. Als u op zoek bent naar een kookplaat, is Bora een echte aanrader. Dit merk biedt namelijk kookplaten in diverse lijnen waar de afzuiging al in verwerkt zit. Zo heeft u geen afzuigkap meer nodig. Kookveldafzuiging zorgt dus ook nog eens voor een hoop ruimtebesparing in de keuken. Voorbeelden zijn Bora Classic, Bora pura, Bora X Pure en de Bora professional 2.0. We vertellen u graag alles over de producten van dit merk die helpen om uw keuken moderner en fijner te maken!

Afzuigkap verleden tijd

Vaak zit een afzuigkap maar in de weg en dit soort producten zijn eigenlijk allang niet meer van deze tijd. Bora producten voegen veel comfort toe aan iedere keuken. Dit merk gebruikt de natuurkundige principes van de stromingsleer. Er wordt een dwarsstroming toegepast –  deze is groter dan de snelheid waarmee de kookdampen stijgen. Bij alle Bora kookplaten zijn er geen afzuigkappen meer nodig! U geniet namelijk van een Bora kookplaat met afzuiging in één.

Schoner en beter met kookveldafzuiging

Afzuiging van Bora helpt om iedere keuken een stukje schoner en beter te worden. Een Bora systeem is speciaal ontwikkeld en in staat om kookdampen direct weg te zuigen. Traditionele afzuigkappen worden geëvalueerd conform DIN EN 61591. Hierbij worden het motorvermogen, de vetafscheiding en de geurreductie gemeten. Middels een MEK waarde is het mogelijk de eliminatie in kook lasten te meten.

Afzuiging in kookplaten

Velen vragen zich af of afzuigkap boven de kookplaat toch niet beter is, want zorgen afzuigsystemen van Bora wel voor schone lucht? En zijn ze ook stil? U zult al snel merken dat afzuigsystemen van Bora een betere ervaring geven tijdens het koken. De gebruikte technologie maakt een afzuigkap overbodig gezien Bora technologie uiterst geavanceerd is.

Simpel geavanceerd

Alle systemen zien er vrij simpel uit, en dat is juist de bedoeling! De diverse afzuiging Bora systemen maken het afzuigen van lucht in de keuken een stuk simpeler. Met technologie die zijn tijd ver vooruit is en die afzuigkappen overbodig maakt. Graag zetten we een aantal kenmerken van het afzuigsysteem op een rij.

Geluidsarm

Er zijn verschillende soorten systemen van andere merken voor keukens op de markt die niet muisstil zijn, zonder dat u ook maar iets hoort. Echter, nieuwe Bora systemen zijn wel een stuk stiller dan traditionele afzuigkappen. Ook qua geluid is dit merk dus de beste mogelijkheid.

Recirculatie

Er is ook sprake van een recirculatiesysteem in de afzuigkap. Dit recirculatiesysteem houdt de lucht in de keuken schoon en rekent af met kookdampen die blijven hangen. Met recirculatie gaat er een wereld voor u open.

De beste cleanrate

Prestaties moeten altijd zo neutraal mogelijk worden gemeten om een representatieve uitkomst te krijgen, daarom is de cleanrate ontwikkeld. Door middel van een afzuigsysteem dat effectief werkt voelt het voor u alsof u in de frisse lucht aan het koken bent.

Volgens de meting van de cleanrate methode heeft Bora een cleanrate van exact 100%. Met de cleanrate methode schieten traditionele afzuigkappen vaak tekort. De keuze van een Bora afzuigsysteem over traditionele afzuigkappen is dus een bewezen uitstekende keuze.

Verschillende Bora afzuigsystemen

Bora heeft een aantal verschillende modellen kookplaat met afzuiging te bieden. De Bora Basic en Bora Classic is de meest gekozen varianten. Daarnaast komt u ook Pure Bora X tegen en Bora classic 2.0. Bij Huyberts.nl vertellen we u graag meer over de verschillende modellen en welke het beste in uw nieuwe keuken past.

Wat een voordeel is aan Bora afzuigsystemen is dat er een excellente verhouding bestaat tussen prijs en prestatie. De apparatuur werkt over het algemeen met inductie, al is de Bora professional 2.0 speciaal voor professionele koks uitgerust met gas. We gaan graag iets verder op de verschillende modellen in.

Bora basic

De basic is een compact systeem dat zo goed als in iedere keuken past. De inductie kookplaat gecombineerd met de kookveldafzuiging is een simpel design dat toch geavanceerde technologie bevat.

Waar de basic vooral om bekend staat, is dat ze bijzonder stil is. Daarnaast is ze eenvoudig te reinigen. Kookplaten met afzuiging bevatten onderdelen die met de dampen in contact komen, deze moeten eens in de zoveel tijd worden gereinigd. Dit gaat bij dit afzuigsysteem vrij makkelijk.

Bora pure

WIlt u kiezen voor premium? Kiest u dan voor de Bora pure of de x pure Bora. Dit is een afzuigsysteem dat beschikt over intuïtieve bediening. Het systeem is eenvoudig te bedienen is met een verticale slider. Het is niet veel meer dan een schuif omhoog of omlaag of het aantikken van een veld op de slider.

De Bora pure kookplaat beschikt ook over eSwap. Wanneer er sprake is van recirculatie,  worden geuren door het actieve koolfilter opnieuw geneutraliseerd. Om het vervangen van deze filters nog makkelijker te maken, gebeurt alles via een instroomopening van boven. Het voordeel hiervan is dat er weinig van het systeem verwijderd hoeft te worden voor het vervangen van filters. De Bora pure zorgt voor een uiterst prettige ervaring tijdens het koken.

Bora x pure

De Bora x pure is de maximale stijl voor uw keuken. De bora x pure is te krijgen in de modellen: pura en de Bora puru. De x pure bora is dus een nieuwe kookplaat met de nieuwste voordelen van een bora afzuigsysteem.

Ook de Bora x pure beschikt over sControl bediening. Een verticale slider maakt het bedienen van afzuigingsystemen makkelijker dan ooit tevoren. Het enige wat u hoeft te doen is de slider te bewegen of een veld aan te tikken met uw vinger. Simpel contact is voor de Bora x pure genoeg. Deze inductiekookplaat voor keukens is echt een klasse apart.

Bora professional

Wanneer u kiest voor een Bora kookplaat met afzuiging dan kunt u ook kiezen voor Bora professional voor keukens. Hoe weet u nu of Bora professional iets voor u is? Een Bora professional is vooral voor de fanatieke koks en u komt hem dan vooral in professionele keukens tegen.

Design en functionaliteit

Wanneer u bij een Bora kookplaat sterke eisen heeft voor zowel design als functionaliteit, dan is de Bora professional een zeer goede keuze. Met deze Bora kookplaten zijn er ongelooflijk veel mogelijkheden in combinatie met hoogwaardig materiaal. Voor de fanatieke kok is deBbora professional dus absoluut een uitstekende keuze!

Langere levensduur

De kookveldafzuiging in combinatie met de draaiknoppen zijn gemaakt van rvs en zijn vrij massief. Dit zorgt ervoor dat dit type Bora kookveldafzuiging langer meegaat. Dat is uiteraard wat iedere professionele kok wilt bij een kookplaat.

Bora pure

De Bora Pure is voor u een interessante mogelijkheid wanneer u houdt van strak design. Velen waarderen niet enkel functionaliteit, maar ook esthetische waarde. De Bora pure geeft een strakke uitstraling aan de keuken.

Prestaties Bora kookplaat

De vraag bestaat nog altijd of een afzuigsysteem in een kookplaat bevestigd even goed presteert en ook echt wel alle kookdampen afvoert. Het antwoord daarop is eenvoudig: Ja!

Het is echter logisch dat er vaak over de luchtafvoer gedacht wordt en de werking van een geïntegreerde afzuiging in het kookveld. Warme lucht stijgt immers op. Dan is het toch logischer om een afzuigingsysteem boven het kookveld te plaatsen? Dat hoeft dus niet persé. Echter, om alle dampen rondom het kookveld weg te kunnen zuigen moeten dit soort systemen in feite harder werken.

Maar, met de eerder genoemde cleanrate test is bewezen dat een Bora kookplaat met afzuiging gegarandeerd beter functioneert dan traditionele afzuigkappen. U hoeft zich dus nooit zorgen te maken over de prestaties van bora kookveldafzuiging.

Kosten Bora kookplaat met afzuiging

Vaak bent u qua prijzen aan een afzuiging Bora wel iets meer kwijt dan aan een traditionele afzuigkap, maar u krijgt hier ook een hoop voor terug. U krijgt een systeem met een langere levensduur dan een traditionele afzuigkap. En u ervaart een hoop voordelen die de ervaring van het koken na de eerste keer gebruik direct voorgoed voor u verandert. We hebben het hier over een systeem dat een klasse apart is. Het is het dus dubbel en dwars waard!

Kom langs in onze keuken showroom!

Wanneer u graag eens in het echt wilt ervaren wat dit soort systemen in hun mars hebben, kom dan eens langs in onze showroom! Dan kunnen we u laten zien hoe het systeem functioneert en of het in uw keuken zal passen. We geven u graag een demonstratie en vertellen u alles wat u moet weten over bijvoorbeeld de Bora classic 2.0.