Heeft u een kleine keuken, weinig ruimte en wilt u een hoekkeuken? Dan bent u bij Huyberts keukens aan het juiste adres. Wij zijn dé expert op het gebied van de hoekkeuken. Bij ons koopt u een hoekkeuken op maat, met betrokkenheid van experts die er verstand van hebben, tegen een eerlijke prijs!

Hoekkeukens, de juiste keukenopstelling

Hoekkeukens staan garant voor optimaal gebruik van de keuken. Het kan bijvoorbeeld enorm onhandig zijn om ver te moeten lopen wanneer u een kokende pan moet afgieten. Door de keukens in de L-vorm ontstaat er een veel effectievere keuken. Ideaal!

Hoekkeukens als woonkeuken

Hoekkeukens zijn perfect in combinatie met de nieuwe trend om ze in te richten als woonkeuken. Hierbij is uw keuken niet enkel de plek waar u het eten maakt, maar u geniet dan ook samen van een lekkere maaltijd. Meestal wordt de kleine hoekkeuken bij de woonkamer betrokken.

Bar vastmaken aan de keuken

Een andere optie die praktisch is en veel gekozen wordt is het vastmaken van het bar gedeelte aan de keuken. Hierdoor krijgt u de vorm van een U-keuken. Wanneer u een bar vastmaakt aan de keuken dan kunt u hier in de ochtend lekker ontbijten, en in het weekend kunt u vrienden uitnodigen om wat te drinken bij uw eigen bar.

Kleine hoekkeuken

De hoekopstelling is voor veel mensen efficiënt. Dit komt omdat er niet veel mensen zijn die wonen in een huis waar alle ruimte tot hun beschikking is. In een appartement of eengezinswoning komt u vaak ruimte tekort als u deze niet praktisch genoeg benut. Daarom is het van groot belang om alle ruimte goed te benutten. Ook belangrijk is het creëren van extra opbergruimte.

Tips voor de kleine hoekkeuken

We geven u graag een aantal tips betreft deze keukenopstellingen en het uitzoeken van uw nieuwe hoekkeuken.

1. Kies voor een lichte kleur bij hoekkeukens

Het kiezen van een lichte kleur voor het keukenfront past het beste bij de keukenopstelling van een hoekkeuken. Neutrale kleuren zoals wit doen een kleine ruimte groter lijken. Wanneer u een fan bent van hoogglans dan is dit ook een aanrader voor een kleine hoekkeuken. Hier heeft u te maken met een reflectie in het licht, hierdoor lijkt uw keuken groter

2. Werk met hoogte

Hoge kasten is een goede oplossing bij de opstelling van een hoekkeuken wanneer het voor u belangrijk is om zo veel mogelijk in de keuken kwijt te kunnen. Bij een hoekkeuken is het belangrijk om met hoogte te werken. Meer verschillende spullen in de keuken betekent ook dat u meer ruimte in beslag neemt. Creëer meer beschikbare ruimte in de vorm van mooie kasten boven het werkblad. Dit is de perfecte plek voor meer opbergruimte wanneer u minder ruimte heeft in de keuken. Maak met de hoekopstelling als het kan ook de keuze voor extra lades. Op deze manier kunt u in de hoekopstelling de ruimte beter benutten zodat u meer kwijt kunt en dus in staat bent om wellicht extra spullen op te bergen die u anders bijvoorbeeld op het werkblad moet bewaren.

In een hoekkeuken die aanzienlijk kleiner is raden we het af extra kasten te plaatsen, plaats in dit geval geen kasten maar bijvoorbeeld zwevende planken aan de muur. Dit zorgt voor meer opbergruimte in uw keuken, en het maakt uw keuken ook ruimtelijker. Ideaal!

3. Kies voor deze bijzondere kast

Wat ook ten zeerste aan te raden is bij een hoekkeuken is de carrouselkast. De veelgebruikte kast in deze opstelling is de hoekkast. Deze is niet heel toegankelijk en vrij diep. Doordat deze niet praktisch is ingericht houdt u in uw nieuwe keuken alsnog weinig ruimte over. Een carrouselkast bevat bevat meestal twee plateaus die doorgedraaid kunnen worden. Doordat deze kan worden doorgedraaid hoeft u niet veel moeite te doen in kleine keukens om dieper in de kast te kunnen reiken. U benut hiermee de complete hoek van de keuken.

4. Kies voor het inbouwen van apparaten

Zorg ervoor dat u vol gebruik maakt van inbouwapparatuur. Veel apparatuur in de ruimte zorgt voor rommeligheid in de opstelling van de keuken. Zeker in een kleine keuken is het dan behoorlijk lastig koken. Wanneer u werkt met inbouwapparatuur dan houdt u altijd genoeg ruimte over in de hoekkeuken. De keuken op verschillende manieren extreem strak ingericht, u benut alle beschikbare ruimte en de keuken lijkt een stuk groter dan wanneer u alle apparatuur maar op het werkblad laat.

5. Apothekerskastje

In deze kast bergt u essentiële ingrediënten voor in de keuken op. Een medicijnkast kunt u vanaf twee kanten benaderen. Dit kastje neemt ook bijna geen ruimte in beslag. Wanneer u nog een beetje ruimte over heeft dan is dit een ideaal kastje om in een hoekkeuken te gebruiken.

Kookeiland bij kleine keukens

Het kan zijn dat u in een hoekkeuken een kookeiland wilt. U moet er rekening mee houden dat deze keukenopstelling een groot deel van de keuken in beslag neemt. Door de keuze te maken voor een een kookeiland met zitplaats kunt u hier direct ontbijten, lunchen of borrelen. Kies voor een iets kleinere kookplaat zodat u de ruimte heeft om aan de werkruimte ook te zitten. Zo gaat werkruimte optimaal kunnen worden benut in de keukenopstelling.

In echte kleine hoekkeukens kunt u ook kiezen voor een schiereiland. Dit is optimaal voor kleine hoekkeukens, er zit namelijk een gedeelte van het eiland aan de muur vast. Zo houdt u net even iets meer ruimte over in uw kleine hoekkeuken.

Nog wat kleine tips voor betere hoekkeukens!

Om dit soort opstellingen met een hoekkeuken voor een kleine keuken maximaal te benutten geven we u nog wat extra kleine tips voor een betere hoekkeuken.

 • Kies een keukenopstelling die echt bij uw woonruimte past. Dit klinkt voor de hand liggend, maar het is een stuk lastiger dan u denkt. Weet u even niets te bedenken? Onze adviseurs helpen u daar graag bij.
 • Kies voor veel opvallende kleuren in de details van de keuken. Dit gecombineerd met een ruimtelijke hoofdkleur helpt om een kleine keuken nog groter te laten lijken.
 • Kunt u keukenspulletjes in een andere kast opbergen? Heeft u bijvoorbeeld een servieskastje in de hal of in de woonkamer. Probeer deze iets meer te gebruiken, dit heeft namelijk een hoop invloed op de opbergruimte die u in de keuken nodig heeft!
 • Kies voor een magnetische strip voor het ophangen van messen, dit scheelt enorm veel ruimte in de keukenla.
 • Probeer zo slim mogelijk met iedere centimeter ruimte om te gaan. De kleinste details kunnen zeker in een kleinere hoekkeuken een groot verschil maken. In een kleinere hoekkeuken ontstaat met kleine veranderingen al snel veel opbergruimte.

Goedkope hoekkeuken bij Huyberts keukens

Huyberts keukens staat al sinds 1990 altijd voor u klaar als het gaat om keukens. Bij ons weet u zeker dat u een keuken besteld bij de beste specialist van Nederland!

 • U krijgt een gepersonaliseerde keuken op maat
 • U krijgt een keuken tegen een eerlijke prijs
 • U krijgt minimaal 5 jaar garantie op uw keuken
 • U krijgt enkel de beste apparaten voor uw keuken
 • U profiteert van montage en nazorg door vakmensen
 • Huyberts is aangesloten bij de grootste inkooporganisatie van Europa

Advies nodig?

Onze adviseurs staan voor u klaar! Wanneer u vragen heeft over iets wat te maken heeft met hoekkeukens dan bent u bij ons van harte welkom. Deze vragen kunnen over van alles gaan. Wat is de beste koelkast voor een hoekkeuken? Hoe kan ik mijn ruimte beter efficiënt inrichten? Hoe zit het met inbouwen van apparatuur in mijn keuken? Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden!

Showroombezoek, maak direct een afspraak en kom langs!

Sommigen weten nog niet of het concept van de hoekkeuken wel echt bij hen past. Wilt u dit liever? Geen probleem, ga dan naar onze showroom! Hier kunt u onze mooie keukens een van dichtbij bekijken. Onze showroom is dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot en met 17.00 uur, zaterdag zijn wij open op afspraak en maandag en zondag zijn wij gesloten.