Waarom kiezen voor een hoogglans keuken?

Als u een moderne keuken wilt hebben, dan is een hoogglans keuken de perfecte optie. Deze keukens hebben een minimalistische uitstraling en passen perfect bij de trends van vandaag. U kunt de keuken bijvoorbeeld in super hoogglans laten uitvoeren voor een stijlvolle uitstraling.

Welke onderdelen keuken kunnen in hoogglans worden uitgevoerd?

Het eerste onderdeel dat in hoogglans wordt uitgevoerd in uw keuken zijn uiteraard de keukenkastjes. Maar als u een complete hoogglans keuken wilt hebben kunt u ook uw keukenapparaten in hoogglans laten uitvoeren. Deze apparaten hebben geen greep, zodat de keuken een mooi geheel vormt.

Andere onderdelen in uw keuken die een hoogglans uitvoering kunnen hebben zijn onder andere kraan, spoelbak, afzuigkap, koelkast en grepen.

Voordelen hoogglans keuken

Hoogglans keukens worden steeds vaker gekozen bij de inrichting van mensen hun droomkeuken. Deze keuze is ook niet zo raar, want dit type keuken past perfect bij de trends van nu.

Past in elk interieur

Het maakt niet uit of gehele woning is uitgevoerd in een modern design of niet, want een hoogglans keuken past in elk huis. Uw woning hoeft helemaal niet strak en modern te zijn voor deze keukenstijl. Met een hoogglans keuken zorgt u voor een frisse uitstraling in uw interieur. Hoogglans keukens zijn in een hoop verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor u de keukenstijl kunt creëren die u wilt. Of u nu een geheel nieuwe keuken op maat zoekt of uw huidige keuken wilt renoveren.

Prachtige uitstraling

Dankzij de hoogglans afwerking hebben de keukenkastjes een glanzende uitstraling. Het geheel zorgt ervoor dat u een chique, moderne en luxe keuken hebt om trots op te zijn. Door de glanzende afwerking wordt er veel licht weerkaatst, waardoor een ruimtelijke uitstraling ontstaat. Uw keuken lijkt dus groter bij een hoogglans keuken in vergelijking met een matte keuken.

Wat zijn eventuele nadelen van hoogglans keukens?

Hoewel uw nieuwe hoogglans keuken zal zorgen voor een exclusieve uitstraling en het perfect past in een modern interieur, moeten we toch toegeven dat er wat nadelen hangen aan een hoogglans keuken. Jammer genoeg zitten er overal altijd voordelen en nadelen aan.

Onderhoud hoogglans keuken

Het grootste nadeel van hoogglans keukens is dat u vingerafdrukken en vlekken snel ziet. Uw moderne keuken een strakke uitstraling laten behouden kost u dus wel wat extra werk. Aan de andere kant is dit snel opgelost met een vochtige doek met zeep. Let er wel op dat u goed na droogt met een schone, droge doek. Vocht kan uw keukenkastjes namelijk beschadigen. Vlekken kunt u ook makkelijk en snel verwijderen met speciale microvezeldoeken. Zo hoeft u niet voor een paar vlekken direct een sopje te maken en bent u binnen enkele seconden al klaar met schoonmaken.

Hoogglans afwerking en beschadigingen

Hoewel er een bijzondere afwerking wordt gebruikt voor hoogglans keukens zijn ze uiteraard niet onverwoestbaar. Beschadigingen ziet u dan ook snel op uw hoogglans keukendeurtjes. Om beschadigingen van het glanzende oppervlak te voorkomen is het dus belangrijk om voorzichtig te zijn in de keuken. Heeft u jonge kinderen die graag met spullen rondlopen en ze overal tegenaan houden? Of huisdieren in huis lopen die graag hun pootjes tegen het aanrecht zetten om te zien wat u aan het doen bent? Dan is een matte keuken wellicht verstandiger, aangezien u hier beschadigingen minder snel op ziet.

Kosten hoogglans keuken

De kosten van hoogglans keukens zijn over het algemeen hoger dan die van andere soorten keuken. Dit heeft te maken met de hogere kostprijs van hoogglans fronten in verhouding met gemiddelde fronten.

Het kost een hoop werk om die mooie glanzende toplaag te krijgen. Er worden namelijk vele lagen lak gebruikt, waarbij 30 lagen niet ongebruikelijk is. Daarna wordt er gebruik gemaakt van een speciale folie om de glans te krijgen of een speciale laklaag. Dit maakt de deur zeer sterk, maar ook erg prijzig.

Witte hoogglans keuken of juist zwart

Hoogglans keukens zijn in een groot scala aan kleuren verkrijgbaar. De meeste populaire kleuren zijn de zwarte hoogglans keuken en de witte hoogglans keuken. Welke u het beste kan kiezen is afhankelijk van de uitstraling die u wilt.

Witte hoogglans keukens

De witte uitvoering (hoogglans wit) is de meest verkochte keuken, omdat een hoogglans witte keuken zorgt voor een ruimtelijke uitstraling. Vind u een hoogglans witte keuken te strak? Dan kunt u ook kiezen voor zachtere kleuren. Populaire alternatieven zijn de crème en licht grijze hoogglans keuken. Een crème en licht grijze keuken zorgen voor een luxe uitstraling voor uw hele keuken.

Hoogglans keuken zwart

Zwart zorgt juist voor een chique uitstraling, maar geeft wel een minder ruimtelijk gevoel. Het geeft een moderne look aan uw keuken, want zwart is tegenwoordig veel gezien in het interieur. Door het te combineren met de juiste kleuren voor onder andere het aanrechtblad en de vloer kan het zwarte effect minder heftig gemaakt worden. Tegelijkertijd zorgt u er zo voor dat uw zwarte hoogglans keuken er nog steeds strak uitziet.

Waarop letten bij aanschaf

Het aanschaffen van een nieuwe hoogglans keuken is niet iets dat u zomaar even doet. Het is belangrijk om goed na te denken over uw beslissingen, zodat u gegarandeerd jarenlang plezier zult hebben van uw keuken.

Wilt u liever uw huidige keuken renoveren? Ook daarvoor denken we natuurlijk graag met u mee!

Het openen van de keukenkastjes

De manier waarop uw hoogglans keukenkastjes openen doet er veel voor de uitstraling van uw hoogglans keuken, maar ook voor de gebruikservaring.

Hoogglans keukenkastjes met handgrepen

De makkelijkste en meest voordelige optie is om te kiezen voor handgrepen. U kunt kiezen tussen een hoop verschillende soorten. Maar let er wel goed op welke grepen u kiest, want deze kunnen de keuken maken of breken.

Greeploze keukenkastjes

Greeploos is een andere populaire optie. Bij greeploos zit er een nis boven in uw hoogglans keukendeurtjes. De laatste optie is je keukendeurtjes openen door middel van een druksysteem. Druk simpelweg tegen het deurtje aan om hem te openen.

Kleur

We hebben het al over zwart en wit hoogglans keukens gehad. Maar er zijn nog heel veel meer kleuren die u kunt kiezen. Zo zijn er andere kleuren waar u wellicht niet snel aan zult denken, maar wel voor een prachtig effect kunnen zorgen. Denk eens aan antraciet, koper, goud, oker, groen of blauw

Werkblad

Niet alleen uw hoogglans keukenkastjes stelen de show, maar ook uw werkblad trekt de aandacht. Een hoogglans keuken neemt u niet om daar vervolgens zomaar een aanrechtblad op te zetten. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van een granieten werkblad of composiet werkblad.

Breng bezoek aan showroom om voorbeelden te bekijken en voor persoonlijk advies

In onze ruime showroom kunt u inspiratie opdoen voor uw nieuwe hoogglans keuken. We geven u graag advies over de laatste keukentrends. Daarnaast laten u zien welke verschillende kleuren allemaal mogelijk zijn en gaan we kijken welke keukendeurtjes, lades en handgrepen u met elkaar wilt combineren. Samen zorgen we ervoor dat u jarenlang plezier hebt van uw nieuwe keuken.