1. De keuken is het middelpunt

De keuken zit niet meer weggestopt achter een deur. En deze is ook niet meer onzichtbaar vanuit de woonkamer. De keuken wordt namelijk het middelpunt van de kamer. Open keukens en kookeilanden zijn een ware trend voor 2021. Terwijl u aan het koken bent, kunt u gezellig met uw gasten kletsen. U staat dus niet meer geheel afgezonderd in de keuken, maar heeft de keuken als centraal punt in de kamer.

2. Zwarte keukens

Eén van de keukentrends 2021 is eigenlijk nooit weggeweest: het gebruik van de kleur zwart in de keuken. Deze kleur zorgt voor een stijlvolle keuken met een luxe uitstraling. Je kunt kiezen voor een geheel zwarte keuken of bijvoorbeeld zwarte accenten. Daarnaast kun je het combineren met donkere houtsoorten. Een zwarte keuken past eigenlijk bij elke interieurstijl.

3. Keukentrends 2021: Duurzaamheid

Ook in de keukentrends voor 2021 staan het milieu en duurzaamheid centraal. Zowel bij het gebruik van natuurlijke materialen in de keuken als het gebruik van duurzame apparaten. Natuurlijke materialen die heel goed in de keuken gebruikt kunnen worden zijn hout, steen en marmer. Als we kijken naar slimme apparatuur voor in de keuken, kunnen bijvoorbeeld een kokendwaterkraan en een Bora kookplaat met afzuigsysteem geplaatst worden. Deze duurzame oplossingen genieten een laag energiegebruik.

4. Hoge keukenkasten

Een andere keukentrend voor 2021 is het gebruik van hoge keukenkasten. De combinatie van hoge kasten, een lage plint en een dun werkblad geven de keuken een strakke uitstraling. En een minimalistisch design. Door hoge keukenkasten te kiezen, benut u het gehele oppervlakte van de keuken. En vooral voor lange mensen is deze keukentrend erg praktisch.

5. Keukenverlichting passend bij de keukentrends 2021

Het wordt vaak vergeten, maar verlichting is erg belangrijk in de keuken. Niet alleen geeft het sfeer aan de ruimte, ook zorgt het dat u goed kunt zien wat u in de keuken aan het doen bent. Een goed lichtplan is daarom onmisbaar voor in de keuken. Hierin kunt u zowel basisverlichting als werk- en sfeerverlichting verwerken. Denk bijvoorbeeld aan verlichting boven de kookplaat en een centrale verlichting om de hele keuken te verlichten.

De keukentrends 2021 bieden volop mogelijkheden om uw keuken naar uw wens en smaak in te richten. En natuurlijk passend bij de rest van het interieur. Wilt u kijken wat de mogelijkheden zijn voor een nieuwe keuken in uw woning? Of voor een keuken renovatie? Wij heten u graag welkom in onze showroom.