Bij Huyberts Keukens bent u op de juiste plek als u een nostalgische keuken met landelijke sfeer wenst in uw woning. Hierbij geniet u van een traditionele uitstraling, waarbij u natuurlijk van alle gemak voorzien bent met moderne apparatuur. We vertellen u graag alles wat u moet weten over de klassieke, landelijke keukenstijl. Natuurlijk bent u ook welkom in onze showroom waar u zich door onze voorbeeld collectie klassiek landelijke keukens kunt laten inspireren.

Wat is een klassiek landelijke keukenstijl?

Een klassiek landelijke keuken kenmerkt zich door authentieke kleuren zoals wit en bruin. Ook natuurlijke materialen zoals houten elementen, beton en metaal passen in een landelijke keuken. Ook komen er landelijke elementen in terug, waarbij u kunt denken aan sierlijke ornamenten op de keukenkasten, sierlijke keukenfronten en een landelijke kraan. Een klassiek landelijke keuken geniet een warme uitstraling en neemt u even mee terug naar vroeger. Zonder dat u hoeft in te leveren op gemak. Want natuurlijk kunt u moderne keukenapparatuur aan deze keukenstijl toevoegen. Zo creërt u een combinatie van een tijdloze uitstraling met een hedendaagse, luxe manier van koken. U geeft uw landelijke keuken een moderne touch!

Ideale keuken voor uw inrichting

Een klassiek landelijke keuken staat heel goed bij een landelijke woonstijl. Maar ook in een moderne inrichting kunt u een keuken in landelijke stijl plaatsen. Deze zorgt voor een landelijke uitstraling in een verder moderne woning.

Er zijn vele mogelijkheden en opties voor klassieke, landelijke keukens. Hoe zorgt u ervoor dat uw klassiek landelijke keuken aansluit bij het karakter van de rest van uw inrichting? Helemaal als u een open keuken heeft of vanuit de woonkamer de keuken kunt zien, wilt u natuurlijk dat de landelijke stijl natuurlijk lijkt over te lopen tussen de ruimtes. Voor een sfeervolle uitstraling kunt u eraan denken om de vloer uit de woonkamer ook in de keuken door te trekken. Ook de bedekking van de wanden kan in elkaar doorlopen. Heeft u opvallende prints op de vloer of de muur? Moderne elementen hoeven zeker zeker niet te misstaan bij een klassieke, authentieke keukenstijl.

Kleuren en materialen

Wat maakt een keuken klassiek en landelijk? Zoals gezegd geniet een klassiek landelijke keuken van nostalgische elementen. U kunt hierbij denken aan tegels als achterwand, een klassieke kraan in een brons uitvoering of een nostalgische vierkante spoelbak. Kleuren die vaak gebruikt worden zijn onder meer wit, houttinten, goud en koper. Een heel witte landelijke keuken in combinatie met natuurlijke kleuren en glazen deurtjes in de kasten biedt een klassieke look. Ook kunt u denken aan een zwarte landelijke keuken die u combineert met natuurlijke materialen. Verder worden er in deze keukenstijl vaak natuurlijke materialen gebruikt. Hout en steen komen dan ook vaak terug in de klassieke stijl. Zo kunt u heel goed houten keukenkastjes met een natuursteen granieten werkblad combineren. Een klassieke eiken keuken is erg populair!

Opstellingen voor klassieke keukens

Een klassieke, landelijke keuken kan in elke keukenopstelling geleverd worden. ongeacht of u veel keukenruimte heeft of iets minder. Zo kunt u landelijke keukens naar wens samenstellen. Kenmerkend voor landelijke keukenstijlen is de open inrichting met sierlijke afwerkingen. Een landelijke keuken creëert namelijk een huiselijke sfeer, waarbij u koken en eten combineert.

Een veelgeplaatste opstelling is een hoekkeuken. Bij een klassieke hoekkeuken kunt u denken aan een inrichting met onder en bovenkasten, bijpassende knoppen of metalen handgrepen aan de deurtjes van de kasten, een sierlijke kraan bij de spoelbak en een klassieke afzuigkap. Bij een grote keuken kunt u de keuken verder uitbreiden tot een U-keuken of een klassiek landelijke keuken met een kookeiland plaatsen. Hierbij geniet u van extra veel ruimte. Zowel om uw keukenspullen in op te bergen als voor het werkblad om aan te koken. Hierbij geniet u bijvoorbeeld van een vrijstaand fornuis.

Landelijke stijl in de hele woning

Om een echte woonkeuken te maken die gezelligheid uitstraalt, kunt u de landelijke keuken combineren met een houten eettafel met daaromheen stoelen die passen bij de inrichting. Kijk bijvoorbeeld eens voor stoelen met elegante leuningen in natuurlijke tinten.

De inrichting van de keuken maakt u compleet met klassieke en landelijke accessoires. Mooie opbergpotten, een klassieke vaas met bloemen of een houten snijplank maken de landelijke look helemaal af.

Moderne keukenapparatuur

Om uw klassiek landelijke keuken een nostalgische karakter te geven, kunt u natuurlijk kiezen voor authentieke keukenapparatuur in combinatie met uw landelijke keukenaccessoires. Bijvoorbeeld met sierlijke grepen en houten fronten. Echter, ook moderne apparatuur past heel goed in een typische klassiek landelijke keuken. Zo tovert u deze bijna om tot een modern landelijke keuken. U kunt hierbij denken aan het plaatsen van een moderne inductiekookplaat, een stoomoven of bijvoorbeeld een Quooker voor direct kokend water. Moderne keukentrends kunt u prima combineren in keuken landelijk klassiek. Denk hierbij aan roestvrijstalen handgrepen.

Meer inspiratie opdoen?

Bent u op zoek naar meer inspiratie? Of heeft u nog vragen over de klassiek landelijke keuken, keukentrends of de opstelling? Neemt u vooral contact met ons op. Wij maken graag een afspraak zodat u langs kunt komen in onze showroom. U bent van harte welkom! Wij nemen daar alle tijd om uw wensen door te nemen en u te adviseren voor een nieuwe keuken om deze naar uw wens samen te stellen. U kunt ook altijd onze gratis keukenboek aanvragen, dat vol staat met inspiratie.

Landelijke keukens ontwerpen

Weet u al precies hoe uw klassieke keuken eruit moeten komen te zien? Dan helpen we u natuurlijk graag verder bij het maken van het ontwerp van uw droomkeuken. Wij zorgen ervoor dat u jarenlang kunt genieten van de klassieke sfeer in uw landelijke keuken!