1. Tijdloos ontwerp, kies voor strak

Tijdloze keukens gaan zeer goed samen met strakke lijnen en rechte hoeken. Zorg ervoor dat u keuken een mooi geheel vorm. Het beste is wanneer uw droomkeuken samen goed past bij de rest van het interieur. Die kantjes, deurlijsten en frivole randjes zien er vaak initieel leuk uit, maar dat wordt u op een gegeven moment gegarandeerd zat.

2. Maak een keuken tijdloos met functionaliteit

De voornaamste factor die een grote rol speelt bij de beste tijdloze keukens is functionaliteit. De keukenruimte moet een goede functionele indeling kennen. Hierbij kunt u denken aan de juiste hoogte van het werkblad, een gunstige positie van de inductie tegenover de wasbak, voldoende ruimte in de kasten en het slim indelen van uw kasten. Wanneer een keuken van comfort voorzien is, is deze sneller tijdloos te bestempelen.

3. Vaak lichte kleuren gebruikt

In een tijdloze keuken worden er vaak lichte kleuren gebruikt. Wanneer u de keuken helemaal voorziet van kleuren naar eigen smaak in uw eigen persoonlijke stijl, dan bent u er in het begin waarschijnlijk helemaal happy mee. Echter, in veel gevallen geldt dat smaken door de jaren heen veranderen. Let dus op bij het gebruik van bijvoorbeeld felle kleuren.

Ruimtelijk en tijdloos

Lichte, traditionele en neutrale kleuren zorgen voor een ruimtelijke en tijdloze keuken. Sommigen zijn op het gebied van kleuren vaak trendgevoelig. Trends kunnen leuk zijn om toe te passen, maar vergeet niet dat trends tijdelijk zijn en er zijn er maar weinig die op den duur echt tijdloos blijken.

4. Geef tijdloze keukens die persoonlijke touch

Uiteraard moet uw droomkeuken wel grotendeels naar uw wensen zijn ingericht. Die persoonlijke touch is nu eenmaal nodig om lang plezier van de keuken te beleven. Een tijdloze keuken hoeft helemaal niet saai te zijn.

Balance is everything

Het geheim van een keuken waar u eindeloos plezier van beleeft zit hem in de juiste balans tussen een functioneel ontwerp in combinatie met een personal touch. Denk bij een nieuwe keuken bijvoorbeeld aan speelse verlichting, een mooi gepersonaliseerde schaal, een prachtige vaas of gepersonaliseerd servies. Persoonlijkheid aanbrengen in uw droomkeuken is goed, maar overdrijf niet.

5. Nieuwe tijdloze keuken: gebruik de ruimte slim

De beste tip die we u kunnen meegeven is het slim gebruiken van alle ruimte. Bij tijdloze keukens wordt vaak gedacht aan een hypermoderne keuken waarbij de modernste materialen gebruikt worden, dit hoeft echter niet zo te zijn. Hoewel er niets mis is met moderne apparatuur en u gedateerde apparatuur beter kunt vermijden, gaat het toch echt vooral om de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan hoge kasten.

Nu, maar ook de toekomst

De ruimte in een tijdloze keuken moet zo worden gebruikt dat de opstelling gereed is voor uw leefsituatie nu, maar ook in de toekomst.

Hoe moet uw tijdloze keuken precies in verbinding staan met de rest van de woning. Wat is de beste indeling om ook verder in de toekomst nog goed te kunnen koken? Wat zijn de voordelen van een kookeiland? Wat zijn de beste opstellingen voor het plaatsen van apparatuur? Kiest u voor losse apparaten of gaat u voor het monteren van geïntegreerde apparatuur?

Onze medewerkers voorzien u maar al te graag van deskundig advies! Wilt u ons uitgebreid assortiment en uw mogelijke droomkeuken eens in het echt zien? Kom dan vooral langs in onze showroom! Hier vindt u keukens van A merken, en kunt u volop inspiratie opdoen. Ook kunt u keukenapparatuur zoals een Quooker, een Bora kookplaat en een luxe stoomoven bij ons bekijken.

6. Tijdloze keukens, verdiepen in het aanbod

Keukenbladen, keukenapparatuur en keukendeuren zijn allemaal verkrijgbaar in diverse soorten, maten, vormen, stijlen en kleuren. Afwerking maakt vaak een groot verschil. Het zijn de kleine dingen in een tijdloze keuken die het verschil kunnen maken.

Tijdloze keukens, wat past er bij u?

Bij het samenstellen van tijdloze keukens is het vooral belangrijk dat u kijkt naar wat er allemaal precies is aan aanbod voor uw keuken opstelling. Gaat u voor bovenkasten? Wat is voor u de juiste koffiemachine? Gaat u voor een reguliere kraan of kiest u voor een moderne kokendwaterkraan? Past een warmhoudlade bij uw werkwijze in de keuken? Wat is de meest passende mogelijkheid op het gebied van vloeren? En dan nog het belangrijkste, wat is er mogelijk er binnen uw budget?

Dit zijn veel vragen over diverse aspecten van tijdloze keukens waarop de antwoorden per persoon erg uiteenlopend zijn. Daarom is het altijd belangrijk rekening te houden met de vraag: Wat is het meest passend bij mij en hoeveel aanbod is er op dat gebied? Natuurlijk kunnen onze keukenexperts u hier passend advies over geven.

7. Een keuken tijdloos met uitbreidingsmogelijkheden

De laatste tip die we u willen meegeven is bij een tijdloze keuken na te denken over de uitbreidingsmogelijkheden. Hoe kunt u uw keuken in de toekomst van die upgrade voorzien?

Zelfs in een tijdloze keuken zullen zaken als keukenapparatuur, keukendeurtjes en keukenkasten wellicht opnieuw in de belangstelling komen te staan. Wat zijn de garantievoorwaarden van de keukenapparatuur? Is er ruimte voor een extra keukenkast? Een tijdloze keuken heeft mogelijkheden tot uitbreiding.

8. Tijdloze keukens en trends

We noemden het eerder al even, keukens teveel combineren met trends pakt op de lange termijn vaak niet goed uit. Echter, ook tijdloze keukens kunnen eventueel met trends meegaan. Keukens met neutrale materialen en kleuren kunnen gestyled worden met keuken textiel en andere accessoires die trendy zijn.

Styling van tijdloze keukens hoeft niet duur te zijn

Styling van keukens hoeft niet duur te zijn en u kunt accessoires in keukens gelukkig makkelijk vervangen. Zoek het trendy aspect dus in de accessoires op. Zo heeft u een tijdloze keuken die van tijd tot tijd toch nog een nieuwe uitstraling gegeven kan worden. Dat is de kracht van tijdloze keukens!

Uw tijdloze keuken samenstellen doet u bij Huyberts!

Moeite met het samenstellen van tijdloze keukens? Onze keukenadviseurs helpen graag een handje mee! Als keukenspecialist weten wij als geen ander hoeveel er komt kijken bij het samenstellen van tijdloze keukens op maat.

Als u bij ons in onze showroom een afspraak maakt dan kunnen wij met elkaar in gesprek en zullen wij u voorzien van eerlijke adviezen. Onze openingstijden zijn van dinsdag tot en met vrijdag van tien uur tot half zes en zaterdag op afspraak.

Onze keukenadviseurs staan garant voor kwaliteit keukens van hoogwaardige materialen en professionele montage tegen eerlijke prijzen. Uw tijdloze (landelijke of moderne) keuken bestelt u bij Huyberts!