Goedkope keukens: weet wat u wilt

Als u een nieuwe keuken gaat uitzoeken, is het aan te raden om vooraf eerst op een rij te zetten wat u precies wilt. Zo kunt u veel gerichter zoeken als u bijvoorbeeld een showroom gaat bezoeken. Zo kunt u vaak ook een beter plaatje krijgen van de gemiddelde kosten van uw ideale keuken. Ook voorkomt u zo dat u na het opmaken van een offerte nog grote aanpassingen wilt doen in het ontwerp van de keuken, waardoor de prijs ook wijzigt. Wanneer u dingen verandert, kunnen er bijvoorbeeld kortingen wegvallen of het kostenplaatje verandert op een andere manier door middel van een wijziging. Zorg dus zoveel mogelijk dat alles in één keer klopt.

Tips voor een goedkope keuken

Afhankelijk van uw keuzes kunt u een keuken zo duur of goedkoop maken als u zelf wenst. Alles hangt af van de selectie die u maakt. Wij delen graag de opties die u heeft om een aantrekkelijk geprijsde, goedkope keuken samen te stellen.

Materiaal

Een van de punten die van invloed is op de prijs van de keuken, is het materiaal dat u kiest voor uw keuken. Zowel voor het aanrechtblad alsook voor bijvoorbeeld de keukenkastjes. Zo is een keukenblad van natuursteen duurder dan één van kunststof. En ook een mat afgewerkt boekenkastje is vaak goedkoper dan een hoogglans variant.

Indeling

Wanneer u een oude keuken vervangt, zorgt het voor een hoop minder stress wanneer u de indeling ongeveer gelijk houd. Dan is het werk niet veel meer dan het verwijderen van de oude keuken en het installeren van de nieuwe. Er hoeven in dit geval waarschijnlijk geen afvoerleidingen of elektra verlegd te worden, wat wel het geval is als u voor een geheel andere indeling kiest. Wanneer u een hoop verandert aan de indeling, kost dat een hoop extra tijd, en daarbij vaak een hoop extra geld.

Goedkope keukens en keukenapparatuur

Ook het selecteren van de juiste keukenapparatuur speelt een rol bij het samenstellen van een goedkope keuken. Keukenapparatuur is namelijk in allerlei prijsklassen verkrijgbaar. En duurder hoeft zeker niet altijd beter te betekenen. Kijk dus zeker wat past bij uw budget. Ook kunt u nagaan of er een korting geldt als u meerdere apparaten van hetzelfde merk aankoopt.

Kies voor een showroommodel

U kunt altijd navragen of uw keukenspeciaalzaak ook showroommodellen verkoopt. Hierbij geniet u vaak van een complete keuken tegen een aantrekkelijke prijs. Deze keukens moeten vaak plaatsmaken omdat nieuwe modellen tentoongesteld gaan worden. Zo kunt u een goedkope keuken van een hoge kwaliteit aankopen.

Huidige keuken renoveren

Een nieuwe keuken kost vaak behoorlijk wat geld. Daarom is het helemaal niet zo’n gek idee om uw oude keuken te renoveren. U kunt simpelweg bekijken en bepalen wat er nodig is om weer een aantal jaren met de keuken vooruit te kunnen. U kunt de keuken renoveren door bijvoorbeeld uw keukenapparatuur te vervangen en wellicht kunt u ook een nieuw keukenblad aanbrengen. Onderschat zeker niet wat een paar kleine aanpassingen kunnen doen voor de uitstraling van de keuken!

Bij Huyberts keukens helpen we u graag aan een kwalitatief hoge keuken die past binnen uw budget. U kunt altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft of persoonlijk advies wenst om een ideale (goedkope) keuken voor u samen te stellen.