Wat is een U-keuken

Zoals gezegd bestaat een keuken in U vorm uit 3 zijden. Van oorsprong werden deze allemaal tegen een wand geplaatst. En zat er in één van de ramen vaak een raam waar het aanrechtblad onderdoor liep. Zo werd de ruimte zo functioneel mogelijk ingedeeld. Echter, tegenwoordig zijn er ook andere mogelijkheden. Zo kunt u ook kiezen voor een U-keuken met een bar. Eén van de voordelen van het plaatsen van een U-vorm is dat u optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte in uw keuken. U heeft maar liefst 3 zijden, wat veel ruimte biedt voor een werkblad, keukenkastjes en keukenapparatuur. Ook als u liever geen bovenkastjes wilt, biedt een keuken in deze opstelling evengoed volop opbergruimte.

Gemak met een U keuken

Een U keuken biedt diverse gemakken. Zo heeft u slechts korte loopafstanden tussen de verschillende onderdelen in de keuken, waardoor veel heen en weer geloop voorkomen wordt. U geniet van veel werkruimte door de vele zijde in de keuken. Hierdoor kunt u makkelijk verschillende handelingen tegelijkertijd doen. Of met meerdere personen op hetzelfde moment in de keuken werken. Ook biedt deze opstelling veel opbergruimte en zijn er creatieve mogelijkheden met de ruimte te bedenken. U kunt in de keuken bijvoorbeeld een dubbele wasbak plaatsen of voor een extra grote kookplaat kiezen. En in de hoeken passen carrouselkasten die extra opbergruimte bieden. Alle kookspullen liggen binnen handbereik. En doordat u minder met bijvoorbeeld vieze vaat hoeft te lopen, voorkomt u bijvoorbeeld druppels of ander vuil op de vloer. Als u wenst, kunt deze opstelling combineren met een kookeiland.

Waarop letten bij het uitzoeken?

Als u voor een U-keuken gaat kijken, is er een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden.

  • Beschikbare keukenruimte – Om te zorgen dat de opstelling het beste tot zijn recht komt, kunt u een afstand van 1,5 meter aanhouden tussen de zijden. Zo kan er voldoende ruimte gecreëerd worden om te werken en voor onder meer keukenkastjes. In totaal heeft u normaal gesproken minimaal een breedte van 250 cm nodig in de keuken.
  • Raam in de keuken – Als de keuken langs een raam loopt, is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van het buitenraam. Als het werkblad namelijk hoger is dan het raam, kunnen de keukenkastjes van buitenaf gezien worden. Let er dan op dat ook deze achterkant mooi afgewerkt wordt.

Heeft u interesse in een U keuken en wilt u weten of dit in uw woning past? Neemt u dan vooral contact met ons op. Wij kijken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn voor in uw keukenruimte. Zo maken we een gepersonaliseerd ontwerp dat aansluit bij uw leefsituatie en uw keukenwensen.