U keuken in verschillende stijlen

In dit artikel richten we speciaal de aandacht op de U vormige keukenopstelling. Dit is een veelzijdige en praktische keuze die perfect is voor een efficiënte en functionele keukenruimte. Zowel in grote ruimtes als kleinere woningen past deze keuken perfect. Ontdek hier alles wat u moet weten over de U vorm keuken en waarom het een uitstekende optie voor een keuken op maat kan zijn voor uw huis.

Wat is een U vorm keuken

Een U keuken is precies wat de naam doet vermoeden: een keukenindeling die de vorm van de letter U volgt. Deze opstelling wordt gekenmerkt door keukenkasten en werkbladen die aan drie zijden van de ruimte zijn geplaatst, waardoor een efficiënte en goed georganiseerde werkruimte ontstaat. Van oorsprong werden deze zijden allemaal tegen de wanden geplaatst. En zat er in één van de zijden vaak een raam waar het aanrechtblad onderdoor liep. Zo werd de ruimte in een keuken met raam zo functioneel mogelijk ingedeeld.

Moderne u keuken opstelling

Tegenwoordig zijn er ook andere mogelijkheden met een u keuken. Zo kunt u ook kiezen voor een U-keuken met een bar bijvoorbeeld of een U vorm zo plaatsen dat één van de zijden als een ontbijtbar kan dienen en u een gezellige eetplaats creërt. Eén van de voordelen van het plaatsen van een U-vorm is dat u optimaal gebruik maakt van de ruimte in uw keuken. De U-vormige keuken biedt veel werkruimte en opslagmogelijkheden, waardoor het een populaire keuze is, of u nu een kleine u keuken of juist een grote u opstelling wenst. U heeft maar liefst 3 zijden, wat veel ruimte biedt voor een werkblad, keukenkastjes en keukenapparatuur. Ook als u liever geen bovenkastjes wilt, biedt een u keuken in deze opstelling evengoed volop opbergruimte.

Waarom kiezen voor deze keukenopstelling?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een U-vormige keuken. Zoals eerder benoemd biedt deze opstelling maximale werkruimte en efficiëntie, doordat alle belangrijke elementen van de keuken binnen handbereik zijn. Daarnaast zorgt de U vorm ervoor dat de keuken een gezellige en intieme sfeer heeft, doordat alle ruimte optimaal wordt benut. Bovendien biedt een U vorm keuken veel mogelijkheden voor creatieve ontwerpen en indelingen. Zo kunt u de keuken volledig kunt aanpassen aan uw persoonlijke wensen en behoeften. Of u nu een natuurlijke sfeer met de u opstelling wenst of juist een landelijke sfeer of een drukke uitstraling, met een keuken in u vorm geniet u van verschillende mogelijkheden.

Gemak met een U vormige keuken

Een U keuken is praktisch en biedt diverse gemakken en voordelen voor u als koker.

  • Zo heeft u slechts korte loopafstanden tussen de verschillende onderdelen in de keuken, waardoor veel heen en weer geloop voorkomen wordt.
  • U geniet van veel werkruimte in een u keuken door de vele zijde in de keuken. Hierdoor kunt u makkelijk verschillende handelingen tegelijkertijd doen. Dankzij de overvloed aan werkbladruimte heeft u alle ruimte om te koken, te bakken en heerlijke gerechten te bereiden, zelfs als u meerdere gerechten tegelijk maakt. Of met meerdere personen op hetzelfde moment in de keuken werkt.
  • Ook biedt deze opstelling veel opbergruimte voor al het keukengerei, servies en voorraad, waardoor uw keuken netjes en georganiseerd blijft.
  • Tot slot zijn er ook creatieve mogelijkheden met u opstelling te bedenken. U kunt in de keuken bijvoorbeeld een dubbele wasbak plaatsen, een dubbele oven of voor een extra grote kookplaat kiezen. En in de hoeken passen carrouselkasten die extra opbergruimte bieden. Of ga bijvoorbeeld voor een extra hoge kastenwand of een keuken met bar.
  • Alle kookspullen liggen binnen handbereik evenals alle belangrijke apparaten, waardoor u efficiënt kunt werken en tijd bespaart tijdens het koken.
  • En doordat u minder met bijvoorbeeld vieze vaat hoeft te lopen, voorkomt u vlekken op de vloer van bijvoorbeeld druppels of ander vuil op de vloer bij een keuken in u vorm.

Waarop letten bij het uitzoeken?

Als u voor een U-keuken gaat kijken, is er een aantal zaken die belangrijk zijn om rekening mee te houden.

Beschikbare keukenruimte

Het is belangrijk om de beschikbare ruimte goed te meten en te plannen, zodat de keukenopstelling perfect past in de beschikbare ruimte en u bewegingsvrijheid houdt. Om te zorgen dat de u keuken het beste tot zijn recht komt, kunt u een afstand van 1,5 meter aanhouden tussen de zijden. Zo kan er voldoende ruimte gecreëerd worden om te werken en voor onder meer keukenkastjes. In totaal heeft u normaal gesproken minimaal een breedte van 250 cm nodig in de keuken.

Raam in de keuken?

Als de u keuken langs een raam loopt, is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van het buitenraam. Als het werkblad namelijk hoger is dan het raam, kunnen de keukenkastjes van buitenaf gezien worden. Let er dan op dat ook deze achterkant mooi afgewerkt wordt.

Apparatuur in de u keuken

Daarnaast is het essentieel om na te denken over de indeling en functionaliteit van de keuken, zoals de locatie van gootsteen, kookplaat en koelkast, om ervoor te zorgen dat de keuken voldoet aan uw behoeften en wensen.

U keuken kopen bij Huyberts Keukens

Heeft u interesse in een U keuken en wilt u weten of dit in uw woning past? Neemt u dan vooral contact met ons op. Wij kijken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn voor in uw keukenruimte. Zo maken we een gepersonaliseerd ontwerp dat aansluit bij uw leefsituatie en uw keukenwensen.