Keuken prijzen

Een keuken is echt een behoorlijke investering die u voor minstens 15 jaar op dagelijkse basis zal gaan gebruiken. U moet dus 100% zeker weten dat u uw ideale keuken weet te vinden tegen de beste uiteindelijke prijs. U heeft veel opties, maar dat kan uiteindelijk juist ook weer voor verwarring zorgen. Als u vragen heeft over wat een keuken kost, of over de afwerking, apparatuur, interieur en stijl of andere soorten wensen, neem dan gerust contact op. Wij voorzien u graag van persoonlijk advies!

Hoe zijn de prijzen van een keuken opgebouwd?

De kosten van een keuken hangen natuurlijk af van het type keuken, en daar zijn dan weer veel verschillende soorten factoren die het type keuken maken. Denk daarbij aan de materiaalsoorten, de gekozen apparatuur, het demonteren van de oude keuken en de montage van de nieuwe keuken.

Vele factoren hebben invloed op de prijs van een nieuwe keuken. Wanneer u weinig ruimte hebt voor de keuken, dan bent u met een rechte keuken en weinig apparatuur al klaar, dat zal vanzelfsprekend leiden tot een lagere keuken prijs dan de grote keukens die bijvoorbeeld een kookeiland, aanrechtblad, ingebouwd koffiezetapparaat, etcetera hebben.

De voornaamste factoren die invloed hebben op de prijs van een keuken zijn het formaat, de opstelling, het materiaal en de apparatuur. Wanneer u een kleine keuken hebt dan leidt dat al snel tot enkel een klein budget dat nodig is voor de nieuwe keuken.

Wat kost een keuken: standaard apparatuur, of toch iets meer?

Het kan zijn dat u enkel gaat voor wat standaard apparatuur in de keuken zoals bijvoorbeeld enkel een afzuigkap. En dat u een oven, combi magnetron en koffieapparaat zelf los erbij koopt. Dat zal natuurlijk leiden tot een lagere prijsindicatie. Echter, tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor inbouwapparatuur. Een ingebouwde oven, magnetron en koffieapparaat zijn tegenwoordig een hele normale zaak. Een nieuwe keuken kopen met dit soort apparatuur zal natuurlijk leiden tot een hogere prijs.

Een keuken zonder accessoires is incompleet

Wel blijft het natuurlijk zo dat een nieuwe keuken niet compleet is zonder accessoires. Eigenlijk zijn een vaatwasser en een koelkast, een oven, een magnetron onmisbaar voor een standaard keuken. Maar als u een complete keuken wilt met combi magnetron, ingebouwd koffiezetapparaat wilt, dan is het vanzelfsprekend dat hieraan een hoger prijskaartje hangt. En daar komen dan ook nog de kosten voor de gekozen materialen en de bijkomende werkzaamheden bij. Moeite met een geschikte keuken vinden, problemen met de gekozen inbouwapparatuur binnen het budget passen? Neem gerust eens contact met ons op. Wij kunnen u helpen uw keukenplan op orde te krijgen!

Het juiste aanrechtblad

Het kiezen van het juiste keukenblad is een belangrijke beslissing, dit kan de uitstraling en functionaliteit van uw keuken fors beïnvloeden. Er zijn verschillende afwegingen die u hierbij moet maken. Waar moet u op letten?

Materiaal

Er zijn verschillende materialen voor keukenbladen, zoals graniet, marmer, kwarts, hout, roestvrij staal en laminaat. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en esthetische waarde, dus het is belangrijk om te bepalen welk materiaal het beste past. Daarin zijn smaak en budget natuurlijk belangrijke afwegingen.

Duurzaamheid

Sommige materialen, zoals graniet en kwarts, zijn zeer duurzaam en bestand tegen krassen, hitte en vlekken. Andere materialen, zoals marmer, zijn echter zachter en gevoeliger voor krassen en vlekken.

Onderhoud

Denk na over het onderhoud dat vereist is voor het gekozen materiaal. Sommige materialen vergen meer onderhoud dan andere materialen. Bijvoorbeeld, houten werkbladen moeten regelmatig worden onderhouden, terwijl kwarts en roestvrij staal relatief weinig onderhoud nodig hebben.

Merkloze keuken?

Als we naar de keuken zelf kijken dan kan dit al een behoorlijk verschil maken wat deze gaat kosten. Wanneer u gaat voor een luxe keuken van een hoog aangeschreven kerk, of wil u toch liever een landelijke stijl? Des te luxer de uitstraling, des te hoger de totaalprijs zal uitvallen.

Het vormgeven van de keuken

Bij het vraagstuk: “Wat kost een nieuwe keuken?” moeten we natuurlijk ook rekening houden met de uitstraling. Het oog wil natuurlijk ook wat, en het is natuurlijk vanzelfsprekend dat daar een ander prijskaartje aan hangt. De afwerking van de lades, een mooie kraan, een spoelbak die er echt uitspringt.

Dit zijn natuurlijk allemaal factoren die de keuken gemiddeld een stukje duurder maken. Naast formaat en keukenapparatuur is ook het realiseren van de echte eyecatchers iets wat de gemiddelde kosten kan doen stijgen. Daarnaast is een andere belangrijke factor als antwoord op een vraag wat een nieuwe keuken kost, wanneer u bijvoorbeeld kiest om met inductie te gaan koken, en dit had u in de oude keuken nog niet, dan moet er natuurlijk ook wat werk aan de meterkast gebeuren. En dat zal ook invloed hebben op de keuken kosten.

Een geschikte keuken plaatsen tegen lage prijzen

Wat kost een keuken nu precies? We hebben gezien dat er veel verschillende factoren zijn waar dat vanaf hangt. Wel kunnen we met zekerheid zeggen dat we bij Huyberts keukens een geschikt keuken plaatsen tegen lage prijzen. Bij ons kunt u inspiratie opdoen, uw eigen keuken samenstellen en wij helpen u gerust om een goed beeld te krijgen hoe u een geschikte keuken samenstelt, binnen het budget, inclusief plaatsing. Zo komt u in ieder geval niet voor verrassingen te staan. Bekijk ook eens onze keukenaanbiedingen of lees meer over de mogelijkheden van budget keukens.

Bestel het gratis keukenboek!

Een veelgestelde vraag is ook wat voor soort keukens wij precies verkopen. Bij ons kunt u uw eigen keuken samenstellen. Grote keuken, kleine keuken, erg luxe of toch bescheiden. U kunt bij ons een gratis keukenboek bestellen met volop inspiratie. Wij snappen dat het kopen van een keuken gecompliceerd is. Daarom bieden wij graag een helpende hand.

Bekijk onze showroomkeukens

Benieuwd geworden? Kom dan eens een keer bij ons langs. Wij laten u in onze showroom graag zien hoe onze keukens er in het echt uit zouden kunnen zien. Daarnaast kunnen we dan ook eens in alle rust praten over hoe u nieuwe droomkeuken voor u ziet. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste stap naar uw nieuwe droomkeuken!