Mogelijke stijlen voor een woonkeuken

Een woonkeuken is in allerlei stijlen verkrijgbaar. Of u nu een landelijke of juist moderne sfeeer wilt creëren. Het kan allemaal. Graag willen we u inspireren met een aantal populaire stijlen.

De landelijke woonkeuken

Een landelijke woonkeuken onderscheidt zich van andere stijlen door zijn landelijke stijl. Dit type keukens wordt vaak als sfeervol bestempeld. Dat komt onder meer door natuurlijke, warme tinten en het soort grepen en decoratie op de keukenkastjes die bij deze stijl centraal staan. Een landelijke woonkeuken hoeft trouwens niet oudbollig te zijn. Door hem te combineren met moderne apparatuur past hij bij deze tijd.

Moderne woonkeuken

Een moderne woonkeuken is een heel andere stijl dan een landelijke woonkeuken. Dat betekent echter niet dat dit geen gezellige woonkeuken kan zijn. Bij een moderne keuken staan strakke lijnen centraal in combinatie met een gladde afwerking. Ook het kleurgebruik speelt een belangrijke rol bij deze keuken.

Indeling van een woonkeuken

Naast de stijl en uitstraling van de woonkeuken, speelt ook de indeling een rol. Past in uw woning bijvoorbeeld een hoekkeuken of heeft u ruimte voor een keuken met kookeiland? We delen graag enkele woonkeuken ideeën voor verschillend keukenopstellingen.

Woonkeuken met kookeiland

Een kookeiland staat los van de wanden in de keuken en kan echt het verbindende element tussen de woonkamer en keuken zijn. Hij zorgt ervoor dat de keuken op een natuurlijke manier onderdeel wordt van de woonkamer. Door het juiste materiaal voor het eiland te kiezen, zorgt u dat hij perfect bij de stijl van de woning past. Door het keukeneiland uit te voeren met een bargedeelte met barkrukken, zorgt u dat u nooit ver verwijderd bent van de rest van het gezin of uw gasten als u aan het koken bent.

Rechte keuken tussen woonkamer en keuken

Er wordt wel eens gedacht dat een kookeiland de enige manier is om twee ruimten in uw woning met elkaar te verbinden. Dit is echter zeker niet het geval. Een rechte keuken die zich deels in de keuken bevindt en deels in de woonkamer zorgt ook voor eenheid. Wonen en koken zijn niet meer gescheiden maar gecombineerd.

U-keuken voor een grote woonkeuken

Met een u-keuken geniet u van een open ruimte waarbij keuken en woonkamer in elkaar overlopen. Een deel van de keuken wordt tegen de wanden geplaatst, een andere zijde is de verbinding tussen de twee ruimtes. Afhankelijk waar u het kookgedeelte plaatst, kunt u bijvoorbeeld de woonkamer inkijken. Zo voorkomt u dat u met uw rug naar uw gasten staat.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een woonkeuken in uw woning? Neemt u gerust contact met ons op. Wij vertellen u hier graag meer over. En laten graag diverse mogelijkheden zien in onze showroom in Sint-Oedenrode!