Verschillende stijlen zwarte keukens

Zwarte keukens komen heel goed tot hun recht In veel verschillende soorten interieurstijlen. Tegenwoordig zijn zwarte keukens razende populair. Dankzij hun robuuste en stoere uitstraling komt een mat zwarte keuken bijvoorbeeld heel goed tot zijn recht in een industrieel interieur.

Past een zwarte hoogglans keuken biju? Of bent u meer van de zwarte landelijke keuken. Wij zullen de populairste zwarte / donkere keukens voor u uitlichten.

Donkere keuken: Mat zwart

Te beginnen met een welbekende optie, mat zwarte keukens. Een keuken met mat zwarte elementen is tegenwoordig heel populair. Het heeft een stoere en robuuste uitstraling. Daardoor komt deze in een industrieel interieur met een moderne look enorm goed tot zijn recht. Een industriële zwarte keuken is uitstekend te combineren met kleuren zoals groen of bruin. Ook zijn zwarte keukens met hout een bijzonder goede combinatie. Bij een keuken met een matte afwerking bent u verzekerd van succes!

Landelijke zwarte keuken

Wanneer u gaat kijken naar een nieuwe zwarte keuken dan zult u vaak een opvallend contrast tegenkomen met de verschillende stijlen. Er is zo verschrikkelijk veel mogelijk dat diverse zwarte keukens op elkaar kunnen lijken, maar tegelijkertijd toch anders kunnen zijn. U kunt kiezen voor een landelijke keuken.

Het zit in de details. Denk bij een landelijke keuken bijvoorbeeld aan de echte klassieke en authentieke details om uw zwarte keuken van een mooi landelijk design te voorzien. U kunt hierbij denken aan een vrijstaande oven of een rekje aan de muur voor uw pannen en keukengerei.

Hoogglans zwarte keuken

Een hoogglans afwerking in uw zwarte keuken geeft toch wel echt de garantie tot exclusiviteit. Zwarte hoogglans keukens stralen echt een enorme hoeveelheid exclusiviteit uit. De uitstraling van een zwarte keuken met hoogglans afwerking is niet alleen exclusief, het is ook nog eens modern. De hoogglans elementen in de keuken zullen het licht in de zwarte keuken weerkaatsen waardoor u als het ware een echte design uitstraling krijgt.

Moderne afwerkingen maken het af! Is deze stijlvolle optie iets voor u? Dan kunt u ook kiezen voor moderne afwerkingen. Lades, greeploze zwarte keukenkastjes en luxe inbouw keukenapparatuur.

Zwarte handgrepen en andere elementen in de keuken

U kunt kiezen voor een moderne zwarte keuken, als u een donkere keuken wilt met een andere basiskleur dan kunt u ook kiezen voor een bijvoorbeeld een keuken met zwarte elementen, zoals een zwarte kraan, een zwarte spoelbak, zwart keukenblad, een zwarte keukenkast, een zwarte spatwand en andere details.

Zwarte accessoires of elementen in de keuken kunnen een mooi contrast creëren in witte, groene of bruine keukens. Met een zwart kookeiland heeft u alle vormen van luxe op uiterlijk vlak en op het gebied van functionaliteit. Witte keukens met een zwart keukeneiland, geeft een prachtig contrast.

Met enkel kleine details kunt u de kleur zwart al naar uw keuken brengen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor zwarte handgrepen. Zwarte handgrepen in een witte keuken zijn een enorm stijlvolle afwerking. Bent u meer fan van de industriële stijl in uw keuken? Dan kunt u kiezen voor een greeploze keuken. Dit is in moderne keukenstijlen altijd aan te raden.

Combinaties in de zwarte keuken

Ook de keukenkastjes zorgen voor een groot gedeelte van de uitstraling. Keukenkastjes in het zwart kunnen goed worden gecombineerd met een licht aanrechtblad. Ook kunt keukenkastjes in het zwart combineren met met marmer, graniet of een betonlook blad. Wat uw voorkeur ook is, zwarte keukenkastjes zorgen altijd voor prachtige keukens. In de moderne keuken kunt u in plaats van zwarte grepen ook kiezen voor ‘push-to-open’. Een modern en minimalistisch systeem!

Zwarte keukens en combineren met andere kleuren en materialen

De kleur zwart is heel goed met andere kleuren en materialen te combineren en past eigenlijk wel bij iedere interieurstijl. We geven u hier een aantal voorbeelden.

Zwarte keuken betonlook

Bent u op zoek naar die stoere en robuuste uitstraling van zwart, maar wilt u ook iets wat dit kan versterken? Dan kunt u eens overwegen om bijvoorbeeld een matzwarte keuken te combineren met een betonlook blad. Het materiaal beton is gegoten en bestaat uit één geheel.

Niet van echt te onderscheiden

Beton is alleen wel zwaar en kwetsbaar en is daarom in keukens zwart niet het ideale materiaal. Maar wanneer u wel de voordelen wilt ervaren van de unieke kleur en look, dan kunt u gewoon kiezen voor een betonlook blad in zwarte (matte) keukens. Betonlook zorgt voor een unieke uitstraling in de keuken en is een uitstekende combinatie met de donkere kleuren in de keuken.

De combinatie hout en zwart

Zwarte keukens komen ook uitstekend tot hun recht met houten elementen. Wanneer u kiest voor een zwarte houten keuken door middel van bijvoorbeeld een houten aanrechtblad, dan combineert u een donkere sfeer met warme tinten.

Zo heeft u dus een mooi en warm contrast. Zorg er wel voor wanneer u houten accessoires kiest dat bijvoorbeeld het houten blad ook echt goed behandelt is. Ook is het belangrijk dat u ervoor zorgt alles goed bij de vloer past. Dit is niet iets waar u per direct aan denkt bij een zwarte keuken met hout, maar als dit vloekt met de vloer dan komt een mooi contrast een stuk minder snel tot zijn recht.

Wit zwarte keuken

Een zwart wit keuken is een uitstekend idee. Een zwarte keuken is namelijk donker en daarom is deze heel goed met de kleur wit te combineren. Het contrast tussen deze twee kleuren komt in iedere keuken uitstekend tot zijn rust. Een keuken zwart wit is in iedere gewenste stijl te krijgen. Een van de populairste indelingen van een zwart witte keuken is een witte keuken met zwart blad, of een witte keuken met zwart blad.

Makkelijk de gewenste uitstraling

Het maakt niet uit welke voorkeur u ook heeft op het gebied van stijl, met een keuken waar u de combinatie wit en zwart combineert dan kunt u heel gemakkelijk de gewenste uitstraling creëren in talloze stijlen. Wilt u een donkere keuken met licht blad? Dan kies voor een iets meer exclusieve uitstraling.

Wanneer u kiest voor een zwarte keuken met wit marmer blad dan kiest u ook voor een moderne keuken. Wanneer u kiest voor een klassieke of landelijke indeling dan moet u het in plaats van de moderne stijl vooral zoeken in de landelijke details zoals bijvoorbeeld ornamenten op de keukenkastjes, een grote en vrijstaande oven of zwarte knoppen.

Een wit marmer blad zorgt voor nog meer exclusiviteit!

Hoogglans zwarte keukens hebben een exclusieve uitstraling en deze kunnen uitstekend worden gecombineerd met een wit blad van marmer.

U kunt ook kiezen voor zwart marmer. Het verschil is dat wit marmer ervoor zorgt dat het blad extra opvalt en het zorgt voor nog een mooi contrast dat er iets meer uitspringt dan met zwart marmer. Met zwart marmer zal er nog altijd een contrast ontstaan, maar op een andere manier.

Zwart grijze keuken

Een keuken in de stijl zwart grijs hoort ook bij de mogelijkheden die u heeft bij Huyberts. In principe is alles mogelijk bij Huyberts, Een zwarte keuken met bijvoorbeeld een grijs blad zorgt voor een zacht contrast. Vergeet ook de achterwand niet. Ook daarmee kunt u in een zwarte keuken alle kanten op.

Anders dan bij bijvoorbeeld een houten keukenblad wat meer voor een warm contrast zorgt. Bent u een liefhebber van modern? Dan kunt u het beste kiezen voor een greeploze zwarte keuken met grijze details, of een grijze keuken met zwarte details.