Persoonlijk
keuken advies
Direct een
eerlijke prijs
A-merken keukens
en apparatuur
Vakkundige
montage en nazorg
Minimaal
5 jaar garantie

Als u een nieuwe keuken heeft, wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier aan beleven. Het is daarvoor belangrijk om het keuken onderhoud op de juiste wijze uit te voeren. Zo voorkomt u dat u bijvoorbeeld al snel onderdelen moet gaan vervangen. We helpen u natuurlijk graag met het juiste keuken onderhoud voor uw type keuken.

Lees onze tips

Hieronder vindt u een overzicht van artikelen over keuken onderhoud en onderhoudshandleidingen. Verschillende materialen in uw keuken vragen namelijk om een ander soort onderhoud. Wij bieden u graag de informatie om te zorgen dat uw werkbladen en de fronten van uw keukenkastjes in optimale conditie blijven. U vindt hier informatie voor het keuken onderhoud van een:

 • stenen aanrechtblad
 • kunststof aanrechtblad
 • keuken in het algemeen

Heeft u specifieke vragen over het onderhoud van uw keuken? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen u graag.

Onderhoud stenen aanrechtblad

Voor het onderhoud van uw stenen aanrechtblad delen we graag de adviezen. Klik op de link voor het type keukenblad dat u heeft en ontdek alles over het schoonmaken en onderhouden.

Kunstof werkbladen

Onderhoud kunststof aanrechtblad: TopLaminaat keukenblad

Als u een TopLaminaat keukenblad heeft, wilt u natuurlijk ook weten wat de beste manier is voor het onderhoud van uw kunststof aanrechtblad. TopLaminaat is onderhoudsvriendelijk en biedt u jarenlang plezier. Het is alleen wel belangrijk om het keukenblad om de juiste manier te gebruiken. En regelmatig te reinigen. Onderhoud kunststof aanrechtblad? We delen graag tips met u.

Dagelijks reiniging

Voor de dagelijkse reiniging kunt u het keukenblad afnemen met een keukendoekje met wat afwasmiddel. Het is belangrijk om het blad daarna goed af te spoelen met lauwwarm water en het droog te maken. U kunt hiervoor bijvoorbeeld een droge theedoek of keukenpapier gebruiken.

Periodiek onderhoud kunststof aanrechtblad

Voor het onderhoud van uw kunststof aanrechtblad kunt u een kunststof werkblad reiniger gebruiken. Als u kiest voor een speciale reiniger zal deze makkelijk het vuil verwijderen. Ook hierbij is het belangrijk dat u het keukenblad goed naspoelt met lauwwarm water en droog maakt met een schone, droge doek.

Vlekken verwijderen

Het kan voorkomen dat u last heeft van specifieke vlekken in het keukenblad. Graag geven we aan voor het onderhoud van uw kunststof aanrechtblad, hoe u deze vlekken het best kunt verwijderen. Gebruik altijd een fijne, zachte spons zonder grove structuur. Dit kan namelijk uw aanrechtblad beschadigen. Na de behandelingen is het belangrijk dat u het keukenblad goed naspoelt met lauwwarm water. En daarna droogt met een schone, droge doek.

Graag merken we vooraf op dat u geen harde schuurmiddelen zoals staalwol of schuurpapier kunt gebruiken voor het schoonmaken van uw aanrechtblad. Deze kunnen uw blad namelijk permanent beschadigen.

 • Vlekken zoals vet, koffie, thee of rode wijn kunt u behandelen met een doekje gedrenkt in een sopje van afwasmiddel. Laat dit even intrekken en behandel het daarna met een licht vochtige melamine spons.
 • Kalkvlekken kunt u schoonmaken met schoonmaakazijn en een melamine spons. Het is belangrijk dat u ervoor waakt dat het schoonmaakazijn in contact komt met marmer of hardsteen.
 • Ingetrokken vlekken van inkt, verf, nicotine of viltstift kunt u verwijderen met wasbenzine of terpentine.
 • Andere vlekken kunt u met een sopje met afwasmiddel en een melamine spons schoonmaken. Als de vlekken na één keer schoonmaken nog niet helemaal weg zijn, kunt u het proces herhalen. Let wel op dat dat de deze behandeling niet geschikt is voor dagelijks onderhoud van uw kunststof aanrechtblad.

Tips voor het behoud van uw keukenblad

 1. Verwijder vloeistoffen op uw keukenblad direct en zorg dat ze niet opdrogen. Dit kan namelijk de verschillende lagen van uw blad aantasten en ervoor zorgen dat ze bijvoorbeeld gaan uitzetten.
 2. Zet pannen vanaf het kookpunt nooit direct op uw keukenblad. Gebruik een onderzetter bij hete objecten om brandplekken te voorkomen.
 3. Gebruik een snijplank voor het snijden van bijvoorbeeld groenten en fruiten snij nooit direct op uw keukenblad.
 4. Agressieve reinigingsmiddelen kunt u niet voor uw kunststof keukenblad gebruiken. Verfafbijt, kwast-, metaal- of ovenreinigers, chloor, gootsteenontstopper of andere chemische middelen kunt u dus niet gebruiken.
 5. Gebruik een zachte spons voor het reinigen van uw kunststof keukenblad en geen grof schuursponsje of staalwol. Deze kunnen het aanrechtblad beschadigen en de levensduur verkorten.

Keuken onderhoud

Ontdek in de handleiding die u kunt downloaden alles over het onderhoud van uw keuken. Voor een lange levensduur en gebruiksplezier!

Selectiv keukens

Keuken onderhoud: algemene tips

Graag delen we ook een aantal algemene tips voor uw keukenonderhoud. Want om uw keuken in een optimale staat te houden, zult u deze regelmatig moeten schoonmaken. En af en toe een onderhoudsbeurt geven.

 1. Het is aan te raden om viezigheid zo snel mogelijk te verwijderen. Dit maakt het onderhoud makkelijker, want hoe langer iets blijft zitten, hoe lastiger het wordt om dit te verwijderen.
 2. Vermijd het gebruik van een schuurspons, staalwol of een doek met grove structuur. Hier kunnen namelijk grove deeltjes in zitten of zelfs zand die uw keuken kunnen beschadigen. U kunt het beste een schone en zachte doek of spons gebruiken.
 3. Probeer water of andere vloeistoffen op uw keukenblad altijd direct te verwijderen. Ook als uw keukenkastjes bijvoorbeeld waterdruppels bevatten, kunt u deze goed droog maken. Dit voorkomt dat er strepen, kringen of (kalk)aanslag van het water ontstaat.
 4. De verschillende materialen van de onderdelen van uw keuken, vragen om andere keuken onderhoudsmiddelen. Kijk goed in de handleiding van de verschillende onderdelen welk schoonmaakmiddel aangeraden wordt. Het is hierbij belangrijk dat als uw apparatuur uit twee verschillende materialen is gemaakt, het schoonmaakmiddel van het ene materiaal niet met het andere materiaal in aanraking komt. Zo voorkomt u vlekken.
 5. Het is verstandig om een nieuw onderhoudsmiddel altijd eerst op een klein oppervlakte te testen. Zo voorkomt u dat het gehele oppervlakte aangetast wordt mocht er een reactie tussen de ondergrond en het schoonmaakmiddel plaatsvinden.
 6. Zorg voor een goede ventilatie in uw keuken. Een afzuigsysteem zorgt ervoor dat vocht geen kans krijgt om te condenseren op uw keuken en vlekken kan achterlaten.
 7. Sluiten de deuren van uw keukenkastje niet geheel soepel? U kunt dit verhelpen door een druppel olie in het scharnier van de deurtjes te gieten. Hiervoor gebruikt u natuurlijk een olie speciaal voor scharnieren.

Wat zeggen klanten?

Huyberts Keukens krijgt van haar klanten gemiddeld een 8,5/10 op basis van een groot aantal reviews via Google, Qasa, Keukenbrochures Aanvragen en Facebook!

Wij zijn helemaal blij met het nieuwe blad en het mega monster inductie beest. Het is wel iets anders koken, maar helemaal blij. Men komt de afspraken goed na, deskundig, uiterst vriendelijk en correct. Dank je wel!


Tjeu en Steffie

Vanaf de allereerste stap in de winkel zijn we perfect geholpen en werd er vooral met ons meegedacht. Niet alleen denken in mogelijkheden voor nu maar ook voor de toekomst. Zelfs toen we zelf een hele domme fout hadden gemaakt bij monteren werd dit zeer klantvriendelijk en professioneel opgelost. Een dikke pluim wat ons betreft voor Huyberts keukens.


R. Mulders

Een uitermate plezierige en professionele wijze van benaderen. De mogelijkheden werden uitgebreid doorgenomen en afgestemd op de persoonlijke wensen. Alle factoren bij elkaar gaven mij als klant een vertrouwd gevoel.


Peter

Gratis keukenboek

Omdat u onmogelijk kunt weten waar u allemaal op moet letten hebben we alle belangrijke keukenonderwerpen voor u samengevoegd in een handig keukenboek.

Gratis keukenboek