Keuken onderhoud
Lees onze tips en download de onderhoudshandleidingen
Als u een nieuwe keuken heeft, wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier aan beleven. Het is daarvoor belangrijk om het keuken onderhoud op de juiste wijze uit te voeren. Zo voorkomt u dat u bijvoorbeeld al snel onderdelen moet gaan vervangen. We helpen u natuurlijk graag met het juiste keuken onderhoud voor uw type keuken.
Hieronder vindt u een overzicht van artikelen over keuken onderhoud en onderhoudshandleidingen. Verschillende materialen in uw keuken vragen namelijk om een ander soort onderhoud. Wij bieden u graag de informatie om te zorgen dat uw werkbladen en de fronten van uw keukenkastjes in optimale conditie blijven. U vindt hier informatie voor het keuken onderhoud van een:
- stenen aanrechtblad
- kunststof aanrechtblad
- keuken in het algemeen
Heeft u specifieke vragen over het onderhoud van uw keuken? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen u graag.
Onderhoud stenen aanrechtblad
Voor het onderhoud van uw stenen aanrechtblad delen we graag de adviezen. Klik op de link voor het type keukenblad dat u heeft en ontdek alles over het schoonmaken en onderhouden.
Keuken onderhoud: algemene tips
Graag delen we ook een aantal algemene tips voor uw keukenonderhoud. Want om uw keuken in een optimale staat te houden, zult u deze regelmatig moeten schoonmaken. En af en toe een onderhoudsbeurt geven.
- Het is aan te raden om viezigheid zo snel mogelijk te verwijderen. Dit maakt het onderhoud makkelijker, want hoe langer iets blijft zitten, hoe lastiger het wordt om dit te verwijderen.
- Vermijd het gebruik van een schuurspons, staalwol of een doek met grove structuur. Hier kunnen namelijk grove deeltjes in zitten of zelfs zand die uw keuken kunnen beschadigen. U kunt het beste een schone en zachte doek of spons gebruiken.
- Probeer water of andere vloeistoffen op uw keukenblad altijd direct te verwijderen. Ook als uw keukenkastjes bijvoorbeeld waterdruppels bevatten, kunt u deze goed droog maken. Dit voorkomt dat er strepen, kringen of (kalk)aanslag van het water ontstaat.
- De verschillende materialen van de onderdelen van uw keuken, vragen om andere keuken onderhoudsmiddelen. Kijk goed in de handleiding van de verschillende onderdelen welk schoonmaakmiddel aangeraden wordt. Het is hierbij belangrijk dat als uw apparatuur uit twee verschillende materialen is gemaakt, het schoonmaakmiddel van het ene materiaal niet met het andere materiaal in aanraking komt. Zo voorkomt u vlekken.
- Het is verstandig om een nieuw onderhoudsmiddel altijd eerst op een klein oppervlakte te testen. Zo voorkomt u dat het gehele oppervlakte aangetast wordt mocht er een reactie tussen de ondergrond en het schoonmaakmiddel plaatsvinden.
- Zorg voor een goede ventilatie in uw keuken. Een afzuigsysteem zorgt ervoor dat vocht geen kans krijgt om te condenseren op uw keuken en vlekken kan achterlaten.
- Sluiten de deuren van uw keukenkastje niet geheel soepel? U kunt dit verhelpen door een druppel olie in het scharnier van de deurtjes te gieten. Hiervoor gebruikt u natuurlijk een olie speciaal voor scharnieren.